Programozási nyelvek

Python programozás könyv

Érvek, amik a Python nyelv mellett szólnak

A Python programnyelvet Guido van Rossum holland programozó fejlesztette ki azzal a céllal, hogy megkönnyítse a programozói munkát, és egy felhasználóbarát, könnyen olvasható nyelvet hozzon létre. Ha még nem tudod, hogy első nyelvnek mit válassz, akkor akár a Python is szóba jöhet.

Érvek, amik a Python nyelv mellett szólnak

A könnyen megtanulható nyelvek közé tartozik

A Python a könnyebben megtanulható nyelvek közé sorolható, ezért jó választás az alapok elsajátításához. Ez persze nem jelenti azt, hogy pár hét alatt el tudod sajátítani, ráadásul a programozást nagyon sokat kell gyakorolni, hogy önállóan is menjen. Az, hogy milyen gyorsan tudsz haladni a tanulásban, sok mindentől függ. Például, hogy milyen hamar érzel rá a programozásra, hogy mennyi időt tudsz foglalkozni vele, hogy milyen tanulási szokásokat alakítasz ki magadnak és persze az is rengeteget számít, hogy miből tanulsz.

Van néhány jó Python programozás könyv, amik jól leírják a programnyelv logikáját, de ha gyakorolni szeretnél, akkor a Programozz Te is mesterfokon! című feladatgyűjteményem I. kötetét ajánlom. Ebben az általam összeállított feladatokat találod, amik segítenek megérteni a programozás alapjait. 

Sokféle probléma megoldására alkalmas

A Python programnyelvet sokféle feladatra használják. Előfordul, hogy egy cég alapvetően C vagy C++ programkódokat használ, a tesztelés mégis Pythonban történik. Attól tehát, hogy valahol nem ez a fő nyelv, még nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne hasznos. Az is egy tévhit, hogy csak kisebb, egyszerűbb projektekben használható, van példa ennek az ellenkezőjére is, a nyelvet ráadásul folyamatosan fejlesztik. Ha ezt választod első nyelvként, akkor igazából csak egy jó Python programozás könyv kell, ami lehetőséged ad a gyakorlásra, na meg persze sok-sok tanulásra fordított idő.

Amiért gondold át még egyszer a nyelvválasztást

A Python programozás feladatok alapos begyakorlására tudod használni az általam készített munkafüzetet, de én C, C++ és Java nyelvek elsajátításához tartok programozás oktatást. Ha úgy érzed, hogy egyedül nem biztos, hogy boldogulsz a tanulással, még egy jó elméleti és gyakorlati Python programozás könyv birtokában sem, és igazából nincs semmi, amiért ragaszkodnál a Python nyelvhez, akkor azt javaslom, hogy gondold át a nyelvválasztást. Ha a C vagy a Java mellett döntesz, akkor bármikor be tudsz jelentkezni hozzám oktatásra, sőt, ha több alkalomra is igényt tartasz, akkor akár bérletet is válthatsz.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Python programozás könyv
  • Programozási nyelvek

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

×
Programozás munkafüzetek
Ajándékozz tudást!
Kérdésed van? » +36 34 746 458

Ha a gyermeked, párod, testvéred vagy barátod szereti a programozást, akkor szerezz örömöt neki ajándék kuponnal és bízd rá a döntést!

Kuponok megtekintése »