Tanuljunk együtt!

A programozás alapjai

Tanulj meg Te is magabiztosan programozni!

A világ egyre inkább a digitalizáció felé halad. Ha érdeklődsz az informatika tudománya iránt és még jó is vagy benne, akkor a jövőben mindenképp hasznát veszed a tanultaknak, bármilyen hivatást is választasz magadnak. A programozás azonban a számítástechnika egy speciális ága, ami magasszintű tudást és egyfajta programozói gondolkodásmódot igényel. A szakmában csak akkor lehetsz igazán sikeres, ha biztos alapokra építkezel és a későbbiek során folyamatosan képzed, fejleszted magad.

Tanulj meg Te is magabiztosan programozni!

A programozás alapjai – mit is jelent ez pontosan?

A programozás alapjai magában foglalják a ciklusok, elágazások, tömbök, függvények logikájának megértését, használatuk elsajátítását. Ha tudod az alapokat, akkor képes leszel arra, hogy önállóan oldj meg feladatokat és sikeres vizsgát tegyél az emelt informatika érettségin. A középiskolában a programok használata a tananyag részét képezi, de ha téged kifejezetten a programozás érdekel, és úgy érzed, a jövőben ezzel szeretnél foglalkozni, akkor érdemes ezt szem előtt tartva célirányosan tanulnod.

A programozáshoz fontos, hogy érzékeld, elemezd a problémát, utána pedig lépésről lépésre felépítsd a megoldást. Ezt a fajta problémamegoldó képességet is fejlesztened kell már az elejétől kezdve. Bár több lehetőséged is van arra, hogy megtanuld az alapokat, én mégis azt javaslom neked, hogy jelentkezz hozzám programozás oktatásra. 

Programozás oktatás a saját tanítási módszeremmel

A programozás alapjai sokaknak nehézséget okoznak, de a tanulás a későbbiek során sem lesz könnyebb. Én arra helyezem a hangsúlyt, hogy a programozói tudást jól megalapozzuk, akár teljesen a nulla szintről. Nálam nincs unalmas elmélet, már az első órán is programozunk. Nem máshonnan átvett példákat gyakorlunk, a feladatokat én magam állítom össze és tudatosan felépített sorrend alapján oldjuk meg őket.

A gyakorláshoz egy két kötetes munkafüzetet is készítettem Programozz Te is mesterfokon! címmel, amiben összegyűjtöttem a legfontosabb feladatokat. Az órákon házi feladatot adok, amit aztán a következő alkalommal ellenőrzünk és megbeszélünk. Szigorú, de segítőkész és támogató vagyok. Ha hozzám jössz tanulni, akkor rád is egyénileg figyelek és gondom lesz rá, hogy te is megtanuld az alapvető tudnivalókat. A programozás alapjai az első lépcsőfok, ami után egyre közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy végül sikeres szakember váljon belőled.

A bejegyzés kulcsszavai

  • A programozás alapjai
  • Tanuljunk együtt!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?