Programozz Te is mesterfokon!

Előfizetés a rendszeresen frissülő extra tartalmakhoz

Munkafüzetekhez kapcsolódó extra tartalmak

A munkafüzetekben nagyon sok feladatot találsz témákra bontva a könnyűektől az elég nehezekig egyaránt. Azonban nem egyszer előfordult már, hogy egy adott témakör elsajátításához valakinek több feladatra volt szüksége a kitűzötteknél vagy további könnyebb, illetve nehezebb feladatokra vágyott. Nekik készítettem az extra feladatokat, amikhez a munkafüzetek megvásárlásakor automatikusan 1 éves ajándék hozzáférést biztosítok mindenkinek.

Munkafüzetekhez kapcsolódó extra tartalmak

Mik azok az extra tartalmak?

Tanárként napi szinten meglátom a mindennapi életben és a munkámban az újabbnál újabb feladatötleteket. Éppen ezért rendszeresen töltök fel könnyebb és nehezebb kreatív programozás feladatokat a munkafüzet egyes fejezeteihez, amik remek lehetőséget biztosítanak a még alaposabb gyakorláshoz.

Sokáig gondolkodtam, mi lesz akkor, ha az alapos munka ellenére mégis kimarad egy feladat a munkafüzetből, vagy éppen egy témakörhöz lennének újabb feladatötleteim. Hogyan fogom azt pótolni, illetve bemutatni? Úgy gondoltam, hogy a folyamatosan frissülő extra tartalmak nyújtják majd erre a legjobb megoldást. Nekem ez egy nagyon egyszerű módja az új feladatok közlésének, ráadásul a hírlevélben gyorsan tájékoztathatom a feliratkozókat az új tartalmakról.

Hogyan lehet elérni ezeket a feladatokat?

A munkafüzet minden egyes témakörének van egy összefoglaló aloldala ezen a weboldalon, amit a fejezetek végén QR kód formájában is megtalálsz.

Munkafüzetekhez kapcsolódó extra tartalmak Illusztráció a munkafüzetből

  • Ha ezt a kódot beolvasod a telefonoddal, akkor gépelés nélkül is elnavigálhatsz az adott témakörhöz tartozó aloldalra.
  • Ha nincs kéznél a telefonod, akkor a lap alján lévő linket begépelve ugyanoda jutsz.
  • Ha nem szeretnél gépelni, akkor látogass el a weboldalra, keresd meg a Munkafüzetek menüpontot, majd az oldalon belül görgess az adott munkafüzethez és kattints rá a leírásban felsorolt valamelyik fejezetre.

Az eredmény mindhárom esetben ugyanaz lesz.

Az oldalra érkezve kérni fogom a saját kódodat, amit a munkafüzetekben az Olvass el! fejezet Mire használhatod ezt a kódot? című alfejezetében találsz egy matricán. A sikeres azonosítás után betöltődik az aloldal. Ezt követően már nézelődhetsz a többi fejezet oldalán is, nem kell ismét megadnod a kódot.

Az aloldalon a Gondolkodj okosan! és a Keresztrejtvény című fejezetek feladványainak megoldásait, valamint a munkafüzet feladataihoz kapcsolódó forrásfájlokat tudod letölteni. Továbbá olyan extra tartalmakhoz is hozzáférhetsz, mint például további verseny- és vizsgafeladatok, oktatóanyagok, összefoglaló táblázatok, érdekességek, hasznos tanácsok, amiket szintén felhasználhatsz a tanulás során. Az extra tartalmakhoz a kódoddal 1 évig férhetsz hozzá. Az aloldalak tartalma folyamatosan bővül, ezért érdemes rendszeresen visszalátogatnod és átböngészned a feltöltött anyagokat.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb tartalmakról, kedvezményekről és a munkafüzetekkel kapcsolatos hírekről, akkor iratkozz fel a Programozz Te is mesterfokon! hírlevelére, amiből mindig naprakész lehetsz!

Mi a teendőd, ha lejár az 1 éves előfizetésed?

Ha nem tartasz igényt az extra tartalmakra, akkor semmi. A megoldásokat és a forrásfájlokat továbbra is eléred, tehát teljes körűen használhatod tovább a munkafüzeteket.

Ha viszont szeretnél továbbra is kreatív feladatokat a munkafüzetben lévő feladatok mellé, akkor nincs más teendőd, mint meghosszabítani az előfizetésed az alábbi linkek valamelyikére kattintva:

Kinek ajánlott az extra tartalom? Mi a céljuk?

Mivel nem vagyunk egyformák, a programozás tanulás sem megy mindenkinek elsőre, sőt sokszor másodjára sem. Vannak olyan diákok, akiknek a munkafüzetben lévő feladatokon túl még további extra feladatokra van szükségük ahhoz, hogy egy témakört alaposan megértsenek és begyakoroljanak. A könnyebb feladatok jó szolgálatot tesznek ezekben az esetekben, sőt nem egyszer előfordult már, hogy a saját óráimon is felhasználtam ezeket a feladatokat.

Továbbá sok olyan lelkes programozót ismerek, akik állandóan keresik a megmérettetéseket. Számukra minden ilyen feladat egy igazi kihívás és nagy örömüket lelik benne. A sikerélmény nagyon fontos a programozásban, és ha tartósan részesül benne valaki, akkor függőséget okozhat. Vágyik a sikerre és a kihívásokra. A nehezebb extra feladatok az ilyen igényeket hivatottak kielégíteni.

Ha magadra ismersz, akkor neked is ajánlom ezeket a feladatokat, hiszen a problémamegoldó képesség szinten tartása minden programozó fontos és mindennapi feladata.

Ha az extra feladatok mellé további kihívásokat keresel, akkor ajánlom figyelmedbe a Programozz Te is mesterfokon! Minden nap! című öröknaptáromat is, amit kifejezetten programozók számára készítettem, minden napra egy apró meglepetés feladattal. A feladatok eléggé változatosak, mivel sokféle témából kerültek ki, pont azért, hogy minél jobban megpörgessék a berozsdásodott agykerekeket.

A bejegyzés kulcsszavai

  • 1 éves előfizetés a Programozz Te is mesterfokon! munkafüzetek extra tartalmaihoz
  • Programozz Te is mesterfokon!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

/images/bejegyzesek/programozz-te-is-mesterfokon-kuponok.png
Programozz Te is mesterfokon!

Programozz Te is mesterfokon! kuponok

/images/bejegyzesek/hasznalati-utmutato.png
Programozz Te is mesterfokon!

Használati útmutató a munkafüzeteimhez

/images/bejegyzesek/hogyan-legyel-a-programozas-mestere.webp
Programozz Te is mesterfokon!

Hogyan legyél a programozás mestere?