Hasznos tanácsok

Emelt informatika érettségi

Hibák, amiket elkövethetsz érettségi előtt

Ha érdekel az informatika világa, akkor könnyen meglehet, hogy emelt szintű érettségit szeretnél tenni belőle, természetesen sikeres eredménnyel. Ennek igazából semmi akadálya, ha előtte tanári segítséggel alaposan felkészülsz a megmérettetésre és közben elkerülöd azokat a hibákat, amiket nagyon sokat elkövetnek. 

Hibák, amiket elkövethetsz érettségi előtt

Későn kezded el a felkészülést

Az emelt informatika érettségi nem könnyű, éppen ezért nem szerencsés, ha csak az azt megelőző 1-2 hónapot szánod a tanulásra. Volt olyan diákom, akivel februárban álltunk neki a felkészülésnek, amit aztán a kitartásának köszönhetően sikeres vizsgával zárt. Ezt most csak azért mesélem el, mert nem lehetetlen, hogy szűkös határidővel kihozd magadból a maximumot, de úgy gondolom, hogy nem feltétlenül ez a követendő példa. Az elmélet és a gyakorlat elsajátítására is szánj kellő időt, hogy átfogó tudásra tegyél szert, a tanultak pedig elmélyüljenek benned. A tananyagot nem elég megtanulnod, a tanultakat gyakorolnod is kell, hogy a vizsga előtt rutint szerezz a feladatmegoldásban. 

Nem a megfelelő tanártól tanulsz

Azt tapasztalom, hogy sok középiskolai tanár nem olyan szinten biztosítja a felkészítést, mint amire a diákoknak szüksége lenne. Vannak olyan intézmények, ahol egyáltalán nem vállalják az emelt informatika érettségi vizsgára való felkészítést. Ez igen nagy probléma, ugyanis az önálló tanulás nem egyszerű, sőt vannak, akik számára ez nem is opció. A vizsgán programozással kapcsolatos feladatokat is meg kell tudni oldani, amire az informatika tanárok – megfelelő szintű tudás hiányában – nem tudják megtanítani az érettségi előtt álló fiatalokat.

Engem középiskolások is rendszeresen felkeresnek, hogy segítséget kérjenek tőlem az informatika érettségi feladatok megértéséhez, gyakorlásához. A sajátos tanítási módszeremnek köszönhetően már sokakat hozzásegítettem ahhoz, hogy végül büszkén mondhassák, sikeres vizsgát tettek, és most már az általam készített könyvek is rendelkezésre állnak a feladatok alapos begyakorlásához.

Ha eredményesen szeretnél vizsgázni, akkor használd a Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzeteimet! A bennük található feladatok gyakorlásával nagyon jól fel tudsz készülni az emelt szintű informatika érettségire.

Nem hiszel eléggé magadban

Én minden segítséget megadok a diákjaimnak az emelt informatika érettségi vizsgára való felkészüléshez. Ha te is nálam tanulsz, akkor odafigyelek rád, bátorítalak, nyomon követem a fejlődésedet, de nem elég, ha csak én hiszek benned, neked is hinned kell magadban. Sokszor az gátolja meg a fiatalokat a tanulásban, hogy úgy érzik, nekik ez nem fog menni és nem fogják tudni megoldani a vizsgafeladatokat. Igyekszem változtatni ezen a gondolkodásmódon, hiszen a sikerhez hozzátartozik az is, hogy elhisszük magunkról, bármilyen helyzetben meg tudjuk állni a helyünket.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Emelt informatika érettségi
  • Hasznos tanácsok

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?