Hasznos tanácsok

Tanulj tőlem!

Hogyan építs programozóként karriert?

A programozás az egyik legjobb szakma, ha karriert szeretnél építeni, ugyanis alkalmazottként és vállalkozóként is megtalálhatod benne az utad. Az első lépés az, hogy lelkiismeretesen nekiállsz a tanulásnak és egészen addig, amíg profi szintre nem fejleszted a tudásodat. Ez egy hosszabb, de annál izgalmasabb út, ami a kihívások mellett sok-sok örömöt és sikerélményt is tartogat számodra.

Hogyan építs programozóként karriert?

Kezdd az alapokkal és meg se állj a profi szintig!

Ahhoz, hogy magabiztosan tudj programozni, az alapok elsajátításával kell kezdened a tanulmányaidat. Majd ezt követően tudsz továbbmenni a nehezebb, bonyolultabb témakörökre, míg elérsz a haladó, végül pedig a profi szintre. Ehhez viszont rengeteget kell gyakorolnod, méghozzá olyan munkafüzetekből, amik kreatív, mégis életszerű és tudatosan felépített feladatsorokat tartalmaznak. A Programozz Te is mesterfokon! munkafüzeteimet azért készítettem, hogy ezeket a feladatokat összegyűjtsem, ezzel lehetőséget adva neked is a gyakorlásra.

Kezdő szint:

 • Munkafüzet I. (225 gyakorló feladat)
  Ha még nem tudsz programozni és szeretnéd megismerni a C nyelv alapjait és a gyakran használt a programozási algoritmusokat.
  Hasznos témakörök: Elemi feladatok, Egydimenziós tömbök, Függvények, Kétdimenziós tömbök, Fájlkezelés.
 • Munkafüzet II. (105 gyakorló feladat)
  Ha már tudod az alapokat és szeretnéd megismerni, hogy milyen is egy objektumorientált nyelv valójában (például: Java, C++).
  Témakörök: Objektumorientált szemlélet, Öröklődés, Nyelvi alapelemek, Idő- és dátumkezelés, Kivételkezelés, Fejlett adatszerkezetek, Input/Output műveletek.

Haladó szint:

 • Munkafüzet III. (130 gyakorló feladat)
  Ha már az első két köteten túl vagy és még mindig szeretnél szoftverfejlesztő lenni, valamint kiváncsi vagy arra, hogy miképp működnek a valódi szoftverek. Hogyan kell elkészíteni egy modern felhasználói felületet vagy éppen megtervezni egy többtáblás adatbázist.
  Témakörök: Grafikus felhasználói felület, Adatbázis tervezése és létrehozása, Munka az adatbázisokkal, Alkalmazások készítése, Bevezetés a szálkezelésbe, Grafika, Állománykezelés.

Törekedj arra, hogy folyamatosan fejleszd magad!

Sokan azért buknak el a programozás karrierjük építése közben, mert nem fejlesztik magukat. A programozáshoz szükséges képességek elsajátításán túl még sok minden másban is ajánlott fejlődnöd, ha szeretnél helytállni egy cégnél vagy vállalkozóként folytatnád az utadat. Többek között az önbizalmad és a kitartásod növelésén is érdemes dolgoznod, e nélkül ugyanis a megfelelő tudás birtokában sem fogsz tudni egyről a kettőre jutni. Ugyanakkor ott van például a kommunikációs képességeid javítása is, amibe szintén megéri időt, energiát invesztálnod, ha úgy érzed, e téren is vannak hiányosságaid. 

Profi szint:

 • Programozz Te is mesterfokon! Minden nap! (366 gyakorló feladat)
  Ha napi szinten szeretnéd meglepni magad egy kis programozás feladattal, amivel fejlesztheted és szinten tarthatod a problémamegoldó képességed.
  Témakörök: Algoritmizálás, Elméleti problémamegoldás, Tervezési minták, Adatbázis tervezés, Rendszertervezés, Rendszeroptimalizálás, Kódfejtés, Gráfok és gráf algoritmusok, Objektumorientált programozás, Függvényírás, Rendezések és keresések, Komplett programírás, Webfejlesztés, Grafikai programozás.
 • A kitartás kézzelfogható csodái (117 önismereti feladattal)
  Ha kell egy kis motiváció a programozóvá válás hosszú útján. Motivációs könyv a saját élettörténetem alapján.

Nem csak a programozás karrier építésére igaz, hanem jóformán mindenre, amit az életben el akarsz érni, hogy az önmagadba vetett hit nagyon fontos hozzá. Ha minden vágyad, hogy sikeres programozó legyél, akkor ne hagyd veszni az álmaid! Ne feledd, a sikeres és a sikertelen emberek között csak egy különbség van. A sikertelenek feladják, a sikeres emberek meg addig tanulnak, gyakorolnak, amíg el nem érik a céljaikat.

A bejegyzés kulcsszavai

 • Programozás karrier
 • Hasznos tanácsok

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

×
Programozás munkafüzetek
Ajándékozz tudást!
Kérdésed van? » +36 34 746 458

Ha a gyermeked, párod, testvéred vagy barátod szereti a programozást, akkor szerezz örömöt neki ajándék kuponnal és bízd rá a döntést!

Kuponok megtekintése »