Programozási nyelvek

Java programozás könyv

Így tanuld meg a Java nyelvet kezdőként

A Java egy általános célú programozási nyelv. Mivel nem olyan nyelvi elemeket tartalmaz, amik specifikusan egy-egy szakterületen alkalmazhatóak csak, ezért széleskörűen fel lehet használni a különböző programok megírására. A nyelvet úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb eszközön, okostelefonoktól kezdve a PC-ken át egészen az okostévékig hiba nélkül fusson. A Java a világon a legnépszerűbb programnyelvek egyike, a tanulása pedig a lehető legjobb befektetés a jövődbe.

Így tanuld meg a Java nyelvet kezdőként

Hogyan kezdd el a Java tanulást?

Először is légy türelmes magaddal. A Java nyelv nem könnyű, szóval nem fogod pikk-pakk megtanulni. A nyelvi elemek, logikai folyamatok elsajátításához éveket kell gyakorolnod, folyamatosan fejlesztened kell magad, hogy egyre jobb és jobb legyél. Ha ennek a gondolata elveszi a kedvedet a tanulástól, akkor gondolj arra, hogy még a legprofibbak is az alapoknál kezdték, majd szép lassan haladtak lépésről lépésre. Fontos, hogy már most az elején átgondold, milyen Java programozás könyvekből fogsz tanulni. A feladatmegoldáshoz a Programozz Te is mesterfokon! munkafüzeteimet ajánlom, ezekben az összes feladatot megtalálod, amiknek a folyamatos gyakorlásával eljuthatsz az alapoktól egészen a haladó szintig.

Így tudsz szintet lépni, fejlődni

A feladatgyűjteményeimben tudatosan átgondolt szisztematika szerint állítottam össze a feladatokat. Minden fejezet a könnyebb példákkal kezdődik, amiket kifejezetten azok számára tettem bele, akik a programozás alapjaitól indulnak. Ha semmilyen programozói előéleted sincs, akkor ezekkel a feladatokkal érdemes elindulnod. A példatárakba kreatív, játékos feladatokat, sok-sok rejtvényt, fejtörőt tettem, hogy a programozás tanulás ne csak egy feladat legyen, hanem szórakozás is. A kezdő szintű feladatok után következnek a nehezebb, összetett példák. Ha szépen, folyamatosan haladsz, akkor mindig egy szinttel feljebb tudsz lépni. Én személy szerint nem találkoztam még olyan Java programozás könyvekkel, amik ennyire átfogóan, részletesen és kreatívan adnának lehetőséget a feladatmegoldásra. Kezdd az első kötettel, majd ha végigértél az összes fejezeten, akkor folytasd a másodikkal.

A végső cél: válj profivá!

Haladj folyamatosan és mindig csak a következő mérföldkő elérésére összpontosíts, de már az elejétől fogva az legyen a célod, hogy idővel elérd a profi szintet. Tapasztalatom szerint ez azoknak sikerül, akkor már az elejétől fogva tisztában vannak vele, hogy nem kis fába vágták a fejszéjüket, ennek ellenére mégis töretlen lelkesedéssel és egy nagy adag elköteleződéssel gyakorolnak, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek. A fejlődési folyamatodhoz nem csak a munkafüzeteimmel tudok hozzájárulni. Ha elakadsz vagy kérdésed van, akkor jelentkezz a programozás oktatásomra, vagy ha egy átfogó képzésen szeretnél részt venni, akkor válassz a programozás tanfolyamaim közül!

A bejegyzés kulcsszavai

  • Java programozás könyv
  • Programozási nyelvek

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

×
Programozás munkafüzetek
Ajándékozz tudást!
Kérdésed van? » +36 34 746 458

Ha a gyermeked, párod, testvéred vagy barátod szereti a programozást, akkor szerezz örömöt neki ajándék kuponnal és bízd rá a döntést!

Kuponok megtekintése »