Hasznos tanácsok

Online programozó képzés

Neked való az online programozó képzés?

Ha programozás képzésen szeretnél részt venni, akkor tanulhatsz online és offline rendszerben is. Vannak, akik előnyben részesítik az online tanulási formát, ami sokaknak tényleg jó választás lehet, de azért nem mindenkinek. Az online tanulásnak rengeteg előnye van, ugyanakkor van néhány kontra érv is, amiket mindenképpen érdemes átgondolnod, mielőtt mellette voksolnál.

Neked való az online programozó képzés?

Az online oktatás előnyei és hátrányai

Az online programozó képzés legnagyobb előnyei, ami miatt sokan szeretik, az a kötetlenség és a rugalmasság. Ott tanulsz, ahol csak szeretnél, akkor, amikor neked, és persze az oktatódnak is jó. Nem kell bejárnod a képzés helyszínére, amivel megspórolhatod az utazás költségeit. Lényegében ez a legkényelmesebb módja a tanulásnak. Érdekes, hogy ez egyben a hátránya is. Vannak, akiket kifejezetten motivál az, ha be kell járniuk a tantermi képzésre. Ha nincs ez a fajta kötelezettég, akkor sokan hajlamosak ellustulni, kimaradozni az online órákról, ami nyilvánvalóan hátráltatja a haladást. Sokan kifejezetten azért választják a tantermi csoportos képzéseket, mert ott személyes kontaktban lehetnek az oktatójukkal, tanuló társaikkal, ami szintén arra motiválja őket, hogy komolyan vegyék a tanulást és lelkiismeretesen készüljenek óráról órára.

Amit érdemes átgondolnod

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy tényleg meg akarsz-e tanulni programozni és hogy elég motivált vagy-e. Ha mindkét kérdésre igen a válaszod, akkor nem kérdés, hogy az online programozó képzésen is meg fogod állni a helyedet. Érdemes persze átgondolnod, hogy milyen típus vagy, hogy milyen a személyiséged. Fontos számodra, hogy a többiekkel együtt haladj, hogy személyesen is találkozz az osztálytársaiddal, hogy bejárj a képzés helyszínére? Ha igen, akkor számodra nem biztos, hogy az online tanulás a legjobb választás. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha megszületik benned egy erős elhatározás és az a célod, hogy programozó legyél, akkor ez felülír minden más tényezőt.

Ha az online oktatás mellett döntesz

Ha igent mondasz az online tanulási lehetőségre és azt szeretnéd, hogy én tanítsalak, akkor négy online programozó képzés közül választhatsz. Mindegyiknek megvan a maga specialitása, úgyhogy könnyen el tudod dönteni, hogy melyik a neked való.

  • Ha emelt szintű informatika érettségire készülsz, akkor válaszd az érettségi felkészítőt. Ez egy 10 héten át tartó intenzív képzés, melynek során heti 2x találkozunk.
  • Ha egyetemi vizsgára készülsz, akkor az egyetemi felkészítő tanfolyamomat ajánlom neked. Ez egy 15 héten át tartó képzés, szintén heti 2 oktatási alkalommal, intenzív haladással.
  • Ha vizsga előtt állsz, de már el vagy késve a tanulással, akkor se aggódj, az S.O.S. gyorstalpalóval mentjük a menthetőt. Ez csak egy 5 napos képzés, de napi 2 órát tanulunk és a tőled telhető leggyorsabb tempóban haladunk.
  • Ha nem vizsgafelkészülés a célod, hanem az, hogy megtanuld a programozás alapjait és képes legyél az önálló feladatmegoldásra, akkor pedig jelentkezz az alapozó tanfolyamra. Ez 40 héten át tartó képzés, heti 1 oktatási alkalommal a saját tempódra szabott haladással.

Az oktatás választásodtól függően C vagy Java nyelven történik.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Online programozó képzés
  • Hasznos tanácsok

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?