Programozz Te is mesterfokon!

Programozási feladatok kezdőknek

Kiknek ajánlom a munkafüzeteimet?

Tudom, hogy ezek a kérdések benned is felmerülnek: A feladatgyűjtemények számodra is segítséget nyújtanak a programozás tanulásban? Érdemes megvenned őket? Ha igen, akkor melyik kötetet? Most elmondom, hogy pontosan kiknek készítettem a Programozz Te is mesterfokon! című példatárakat, hogy minden kétely nélkül hozhasd meg a döntésedet.

Kiknek ajánlom a munkafüzeteimet?

Kezdőknek, akik még nem tudnak programozni

A munkafüzeteim minden fejezete a könnyebb példákkal kezdődik, amiket alapszintű programozás tudással is meg lehet oldani. Az utánuk következő feladatok fokozatosan nehezednek, miközben ráépülnek az előzőek tudásanyagára. A példák gyakorlása neked is nagy segítséget nyújt, ha teljesen az alapoktól kezded a programozás tanulást. Ha még nem ismered az alapvető programozási algoritmusokat, nem vagy tisztában a ciklusokkal, elágazásokkal, tömbökkel, függvényekkel, fájlkezeléssel és nem tudsz önállóan megoldani feladatokat.

Évről évre azt lehet hallani, hogy az emelt szintű informatika érettségi feladatok mennyire nehezek és a megoldásukhoz valóban tudni kell programozni is. Ugyanez a helyzet az informatika versenyeken is, ahol szintén tesztelik a résztvevők programozó tudását. Ha érdekel a számítástechnika és jól szeretnél teljesíteni a megmérettetéseken, mert mondjuk a felvételid szempontjából is fontos az eredmény, akkor neked is ajánlom a munkafüzeteimet a programozás alapjainak gyakorlásához.

Haladóknak, akik fejleszteni szeretnék a programozó tudásukat

A Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzetek feladatait úgy állítottam össze, hogy a kezdők és a haladók számára is hatékony segítséget nyújtson a programozás tanuláshoz. Ha korábban már elsajátítottad az alapvető tudnivalókat, de úgy érzed, hogy ideje felfrissíteni a tudásodat, esetleg egy nehéz egyetemi vizsgára készülsz és az utolsó hónapokban rá szeretnél erősíteni a tanultakra, akkor te is hasznát veszed a könyveimnek. Mivel eltérő nehézségűek a példák, ezért a rendszeres gyakorlással az alapokat is jól át tudod ismételni és a nehezebb tudásszintet is el tudod érni.

Minden fejezet végére tettem bonyolultabb feladatokat is, hogy azok is tudjanak fejlődni, akiknek már csak az igazán nehéz példák jelentenek kihívást.

A programozás kezdőknek és haladóknak sem könnyű, éppen ezért ha biztosra szeretnél menni, akkor ne csak a munkafüzeteimet szerezd be, hanem vegyél részt a programozás oktatásomon is! Ha megrendeled a feladatgyűjteményemet, akkor fél évig kedvezményes áron tanulhatsz nálam. Így tanári segítséggel tudsz végighaladni a feladatokon és az időközben felmerülő kérdéseidre is választ kapsz. Lehetsz középiskolás, egyetemista vagy felnőtt, ha kitartó és lelkes vagy, akkor a munkafüzeteimmel és a tanári segítségemmel magabiztos programozói tudásra tehetsz szert.

A bejegyzés kulcsszavai

  • programozás kezdőknek
  • Programozz Te is mesterfokon!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?