Tanuljunk együtt!

Diplomázz Te is mesterfokon! ajándékcsomag

Hogyan készülj fel az egyetemi programozás vizsgádra?

Az érettségi után a diploma a következő nagy mérföldkő, amit teljesítened kell, mielőtt pályakezdőként munkába állhatsz. Idáig hosszú út vezet, tele olyan megmérettetésekkel, amiket elsőre nem biztos, hogy komfortosnak érzel.

Hogyan készülj fel az egyetemi programozás vizsgádra?

Az egyik legnagyobb mumust a Java programozás feladatok okozzák, mert az egyetemi oktatási keretek nehezen tudják igazán jól elmagyarázni, mire kell figyelned és hogyan kell megoldanod a kitűzött feladatokat úgy, hogy azok valóban objektumorientáltak és hatékonyak legyenek. A Diplomázz Te is mesterfokon! ajándékcsomagomat úgy állítottam össze, hogy minden a rendelkezésedre álljon, amire a sikeres vizsgafelkészüléshez szükséged van.

Gyakorlat teszi a mestert!

A Java programozás alapjainak elsajátításához folyamatos gyakorlásra lesz szükséged. Persze fontos, hogy tisztában legyél az elmélettel, de önmagában az elméleti tudás az egyetemi vizsgákon nem sokat ér. A tudásodat abban mérik le, hogy meg tudod-e tervezni az osztályokat és a közöttük lévő kapcsolatokat, majd ezek felhasználásával meg tudod-e oldani a feladatokat, és ha igen, akkor milyen objektumorientált megoldást alkalmazol. Ráadásul a vizsgákon viszonylag rövid idő alatt kell megírni a programokat, ami csak úgy sikerülhet, ha kellő rutinod van hozzá. Ugye nem kell mondanom, hogy ehhez is az kell, hogy gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

Ha kell, a mentorod leszek

Ha bekerülsz a műszaki egyetemre, akkor könnyen előfordulhat, hogy azt érzed, a tanáraid kínaiul beszélnek, amikor a programozást tanítják. Még frusztrálóbb az érzés, ha mások egyből elkapják a fonalat és ellentétben veled, ők megértik, hogy mi milyen logika szerint működik. Először is nyugodj meg, ez nem azt jelenti, hogy probléma lenne a felfogásoddal vagy hogy rossz pályát választottál, amikor úgy döntöttél, hogy a műszaki egyetemre jelentkezel. Lehet, hogy neked több időre van szükséged ahhoz, hogy átlásd az adott programnyelv összefüggéseit vagy egyszerűen csak kell melléd valaki, aki átfogóbb, mélyebb magyarázatot ad egy-egy témakör vagy feladat kapcsán.

Erre ad lehetőséget a 45 perces online konzultációs alkalom (ami szintén a csomag része), ahol át tudjuk beszélni a kérdéseidet és minden olyan elméleti részt, aminek a megértése nehézséget okoz számodra. Ha nem férünk bele az időbe, akkor további extra órákat tudsz venni tőlem, vagy ha intenzívebben akarsz haladni, akkor az online Egyetemi felkészítő tanfolyamomon is részt tudsz venni.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Diplomázz Te is mesterfokon! ajándékcsomag
  • Tanuljunk együtt!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?