Tanuljunk együtt!

Feladatvásár a gyors megoldás

Magabiztos tudás az emelt informatika érettségin

Az emelt szintű informatika érettségi programozás feladata sokak számára megugorhatatlan kihívást jelent. Ennek oka az oktatás nem megfelelő minősége, hiszen pusztán az informatika órák által nem lehet alaposan felkészülni az emelt szintű érettségi egyik legnehezebb feladatára.

Magabiztos tudás az emelt informatika érettségin

Természetesen az érettségin nem lehetetlen jó eredményt elérni, ehhez azonban sok gyakorlás és fegyelmezett önálló felkészülés szükséges. Ha szeretnél megtanulni magabiztosan programozni, és úgy érzed, hogy erre a suliban nincs lehetőséged, akkor eljöhetsz valamelyik online tanfolyamomra, kipróbálhatod a feladatgyűjteményeimet, vagy online konzultáción is részt vehetsz, ha csak egy bizonyos témakörrel vagy feladattal gyűlt meg a bajod.

A siker kulcsa: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

Annak érdekében, hogy ne gyomorgörccsel teljen a felkészülés és minél többet tudj gyakorolni, érdemes időben nekiállni a tanulásnak. Az igazán lelkiismeretes középiskolások már előző év szeptemberében belevetik magukat a tanulásba. Minél inkább kezdő vagy a programozás terén, annál korábban kell nekiállnod gyakorolni, de legkésőbb februárban mindenképp bele kell kezdened. A korábbi évek emelt szintű informatika érettségijeit és azok megoldásait érdemes átnézned. Viszont ha nem csak a megoldást szeretnéd látni, hanem arra is kíváncsi vagy, hogyan kell lépésről lépésre megoldani egy ilyen komplex feladatot, akkor a Feladatvásár aloldalon található feladatlista nagy segítség lehet számodra.

Minden feladat esetében elküldöm neked a részfeladatok és a teljes feladat megoldását is, amiből  látni fogod, hogyan épül fel a kis egységekből a teljes program. A feladatok nagy segítséget jelentenek az önálló felkészülésben és az is könnyen elképzelhető, hogy nem lesz szükséged állandó magántanári felügyeletre, mert pár kidolgozott feladat áttanulmányozása után már magadtól menni fog a következő. Ezek a feladatok nem csupán kezdő programozóknak ajánlottak, hiszen a magyarázatokból, a bemutatott adatszerkezetekből és az algoritmusokból a haladók is sokat tanulhatnak.

A programozás feladatok megoldásai alaposan ki vannak dolgozva (C és Java nyelven), könnyen emészthető, érthető magyarázatokkal vannak ellátva. Ha számodra ez nem elég és szeretnél még több feladaton gyakorolni, akkor a Programozz Te is mesterfokon! Munkafüzet I. és a Munkafüzet II. köteteket is érdemes megvásárolnod, amelyek szintén nagy segítséget nyújthatnak a felkészülésben.

Úgy érzed, elkéstél a felkészüléssel?

Minden évben vannak olyan diákok, akik az utolsó pillanatban döbbennek rá, hogy mindjárt itt az érettségi és kapkodva vetik bele magukat a tanulásba. Remélhetőleg nem ezt a tábort erősíted, azonban ha mégis, akkor érdemes megvásárolnod a Hogyan készülj fel 3 hónap alatt az emelt szintű informatika érettségire C nyelven? vagy a Hogyan készülj fel 3 hónap alatt az emelt szintű informatika érettségire Java nyelven? című kiadványt. Ezek az e-könyvek 12 hetes haladási ütemterven keresztül mutatják be, hogy hogyan tudsz hatékonyan felkészülni az érettségire. Ilyen rövid idő esetében minden nap aranyat ér, ezért nincs idő a halogatásra.

Ha ennél is később kapcsolsz és körülbelül két hónapod maradt az érettségiig, akkor két választásod maradt. Egyrészt elengedheted a programozást, hiszen ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz csodát tenni és a sok csalódás könnyen kedved szegheti. Ebben az esetben érdemes a többi feladattípusra koncentrálni és bízni abban, hogy a vizsgán sikerül elég pontot összeszedni belőlük. Másrészt, ha mindenáron szeretnéd kihozni a helyzetből a maximumot, akkor érdemes lehet a Programozz Te is mesterfokon! S.O.S. gyorstalpaló online tanfolyamot választanod. Bármelyik szituáció áll fenn, a gyakorlást semmi esetre se tudod megúszni. Egy biztos: a C és Java programozási feladatokat megoldással együtt mindenképp érdemes áttekintened.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Programozás feladatok megoldással
  • Tanuljunk együtt!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?