Hasznos tanácsok

Kiknek való a Java fejlesztő tanfolyam?

Java programozó képzés online

Egy Java fejlesztő tanfolyam elvégzése nem könnyű. Programozás oktatóként többféle képzést is tartok azoknak, akik magabiztos programozás tudásra szeretnének szert tenni. Akkor is jelentkezhetsz hozzám, ha a Java nyelvet szeretnéd megtanulni és kifejezetten a szoftverfejlesztés érdekel. Nálam nincs száraz elmélet, már a legelső alkalommal belevágunk a kreatív feladatok megoldásába.

Java programozó képzés online

Neked, ha az egyetemi vizsgára vagy szakdolgozat írásra készülsz...

Az egyetemi vizsgákon a bonyolultabb feladatokat is meg kell tudnod oldani, hiszen a képzésnek az a lényege, hogy az alapoktól egészen a haladó szintig elsajátítsd a programozást. A diploma megszerzése után pedig magabiztos tudással a birtokodban tudj jelentkezni egy Junior programozói állásra. A tananyagnak többek között a szoftverfejlesztés is része, így a programok tervezésével, kivitelezésével kapcsolatos feladatok is elő fognak kerülni a vizsgasorokban.

 • Programozz Te is mesterfokon! Munkafüzet III. 
  Mire számíthatsz? 130 gyakorló feladat, 70 elméleti kérdés, 50 feleletválasztós teszt, 7 keresztrejtvény
  Témakörök: Grafikus felhasználói felület, Adatbázis tervezése és létrehozása, Munka az adatbázisokkal, Alkalmazások készítése, Bevezetés a szálkezelésbe, Grafika, Állománykezelés.

A Java fejlesztő képzés remek választás számodra, ha kevésnek érzed az egyetemi tanórákat. Különösen akkor érdemes jelentkezned rá, ha önálló tanulással, gyakorlással sem érzed hatékonynak a haladást. Velem olyan munkafüzetből tanulhatsz, ami valós szoftverekből meríti a gyakorló feladatokat, de közben tematikusan csoportosítja több apró, kisebb egységre bontva őket. Így könnyebb a feldolgozás és jobban belelátsz a tervezés folyamatába is. 

Néhány szoftver, aminek a tervezésével foglalkozunk: 

 • Állatmenhely nyilvántartó szoftver
 • Csekkbefizető automata szoftver
 • Emelődarukat nyilvántartó szoftver 
 • Helyi autóbuszok menetrendjét kezelő szoftver
 • Parkolóautomata szoftver
 • Véradásokat rögzítő szoftver

Ahhoz, hogy sikeresen le tudd zárni az egyetemi tanulmányaidat, el kell készítened a diplomamunkádat is, aminek része a szakdolgozat megírása. Ha Java nyelven tanulod a programozást és a szoftverfejlesztést választod témának, akkor ehhez is szükséged lehet egy jó Java fejlesztő képzésre, ahol megkapod a szükséges tudást egy komplexebb szofver elkészítéséhez. Ha az én tanfolyamomat választod, akkor a jelentkezésedet követően máris el tudjuk kezdeni a tanulást. A fenti szofverek színvonalukat és komplexitásukat tekintve alkalmasak lehetnek akár egy diplomamunkának is.

Neked, ha állásinterjúra mész...

A Java fejlesztő tanfolyam elvégzése abban az esetben is nagyon hasznos lehet számodra, ha épp állásinterjúra készülsz. Miután megtörténik a beszélgetés, egy próbafeladatot is fogsz kapni. Ezzel mérik le, hogy valóban birtokában vagy-e azoknak az ismereteknek és képességeknek, amik a pozíció betöltéséhez szükségesek. A jelentkezésed sikerében döntő szerepe van, hogy meg tudod-e oldani a kapott feladatot, illetve milyen logika mentén vezeted le a megoldásodat.

Az idő egy fontos tényező a tanulásban. Ha mindig csak holnapra halasztod, hogy nekiállsz, és a vizsga vagy az állásinterjú előtti héten kapsz észbe, akkor ne várj magadtól sokat. A szoftverfejlesztés nem egy olyan, amit pár hét vagy hónap alatt el lehet sajátítani. Jelentkezz időben a Java fejlesztő tanfolyamra, hogy alaposan fel tudj készülni a rád váró megmérettetésekre!

A bejegyzés kulcsszavai

 • Java fejlesztő tanfolyam, Java fejlesztő képzés, Java programozó képzés
 • Hasznos tanácsok