Programozz Te is mesterfokon!

Programozás munkafüzetek

Miért az én munkafüzeteimet használd?

A kreatív programozás feladataim kezdőknek és haladóknak is egyaránt tartogatnak kihívásokat. 12 év oktatási tapasztalattal a hátam mögött pontosan tudom, hogy a tanulásnak milyen sok nehézsége és buktatója van. A Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzeteimet azért készítettem, hogy az általam kitalált feladatokkal, elméleti és feleletválasztós kérdésekkel, keresztrejtvényekkel segítsek a tanulásban azoknak, akik magabiztos programozó tudásra szeretnének szert tenni.  

Miért az én munkafüzeteimet használd?

Egy programozási nyelvet nagyon sok feladat megoldásával lehet csak elsajátítani. Az elmélet csak egy kis része az egésznek, önmagában nem sokat ér. Szorosan kapcsolódik hozzá a gyakorlat, ami a programozók mércéje, hiszen minél gyorsabban oldanak meg egy problémát, annál értékesebb szakembernek számítanak.

Hogyan indult az ötlet?

Egyetemista korom óta foglalkozom programozás oktatással, és azért vágtam bele, mert anno nekem sem ment. Azt gondoltam, ha úgy magyarázom el a szaktársaimnak, ahogy én is megértettem, akkor nekik is menni fog. A módszer bevált, és egyre jobban terjedt a hírem az egyetemen, és több olyan félév is volt, amikor száznál is több diákot készítettem fel sikeresen az egyetemi programozás vizsgákra (C és Java nyelveken). Természetesen az egyetem után is folytattam a tanítást, és a mai napig minden nap egyfajta hobbiként megmaradt nekem.

Máshol nem találsz ilyen feladatgyűjteményeket

A diákjaim sokszor feltették a kérdést, hogy melyik programozás könyv feladatait gyakorolják. Nehéz helyzetben voltam. Sajnos nem tudtam olyan feladatgyűjteményt mondani, amit jó szívvel ajánlottam volna nekik. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy kiírom magamból az elmúlt 12 évet, és megosztom másokkal is, hogy milyen feladatokat érdemes megoldani és milyen sorrendben ahhoz, hogy valakiből jó programozó váljon.

Saját magam állítottam össze számukra azokat a programozás feladatokat, feladatsorokat, amik összhangban voltak a sajátos tanítási módszeremmel. Az évek alatt folyamatosan érlelődött bennem a gondolat, hogy ezekből a feladatokból készítek egy komplett munkafüzetet, amit kezdők és haladók is használhatnak, függetlenül attól, hogy nálam tanulnak-e programozni vagy sem. Így született a Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzetem I. és II. kötete. Minden feladat mögött van egy cél, ami miatt bekerült az általam készített gyűjteményekbe.

Kezdőként és haladóként is hasznukat veszed

A programozási feladatok kezdőknek nem egyszerűek, és persze a haladók tudását is próbára tudják tenni. A munkafüzet feladatsorait úgy állítottam össze, hogy az egymást követő feladatok egyre nehezebbek. Az első példákat a lehető legkevesebb programozás tudással meg lehet oldani, majd az utánuk következők fokozatosan építenek egymásra és ismételtetik az előző feladatok tudásanyagát. Minden fejezet végén vannak nehezebb példák is, így azok a tanulók is fejleszthetik magukat, akiknek van már programozói alaptudásuk.

A példatáraimat a strukturált és objektumorientált programozás tanuláshoz használhatod. Ha a strukturált nyelvek érdekelnek, akkor az I. kötetet javaslom neked, ha pedig inkább az objektumorientált nyelvek felé húzol, akkor az I. és a II. kötet is nagy hasznodra válik. 

  • Programozz Te is Mesterfokon! Munkafüzet I.
    Az első kötet főképp kezdőknek készült, mivel teljesen az alapoktól építkezik. Leginkább a strukturált programozási nyelvekhez javasolt, mint például a Python, a Pascal és a C. Nagy hasznát veheted az emelt szintű informatika érettségire, vagy éppen bármelyik műszaki egyetemi vizsgára való felkészülés során. Összesen 9 fejezet, 225 gyakorlópélda, 90 elméleti kérdés, 45 feleletválasztós teszt és 9 keresztrejtvény található benne. A kreatív példák segítik a problémamegoldó képesség fejlődését, ami lehetővé teszi, hogy a programozó nagyon gyorsan felismerje, hogy egy adott probléma milyen algoritmussal oldható meg a leghatékonyabban. A kötet azok számára is javasolt, akik szeretnék elkezdeni valamelyik programozási nyelvet, és gyakorlófeladatokra lenne szükségük. A munkafüzet alkalmas lehet oktatói segédletnek, illetve az ajánlott irodalmakkal alkalmazva az önálló tanulást is támogatja.
  • Programozz Te is Mesterfokon! Munkafüzet II.
    A második kötet az objektumorientált programozási nyelvekhez javasolt, mint például a C#, a C++ és a Java. Főképp olyan programozóknak ajánlott, akik már ismernek legalább egy programozási nyelvet, de az I. kötettel együtt alkalmazva kitűnő megoldás kezdő objektumorientált programozók számára is. A munkafüzetben összesen 7 fejezet, 105 gyakorlópélda, 70 elméleti kérdés, 55 feleletválasztós teszt és 7 keresztrejtvény található. Szintén hasznos az emelt szintű érettségin és a műszaki egyetemeken is egyaránt.

A könyvvásárlás mellé extrák is járnak

Tőlem nem csak egy feladatgyűjteményt, hanem komplex segítséget kapsz ahhoz, hogy a gyakorlatban is használható programozó tudást szerezz. A weboldalamon folyamatosan frissülő tartalmakat olvashatsz, amelyekben elmagyarázok egy-egy példát, vagy elmondom, hogy mire figyelj oda a tanuláskor. A feleletválasztós kérdések és a keresztrejtvények megoldásait megnézheted, valamint letöltheted a munkafüzetek forrásfájljait is. Ezekhez az extra tartalmakhoz 1 éven keresztül ingyenes hozzáférést kapsz. Mindezek mellett pedig, ha úgy döntesz, hogy részt veszel a programozás oktatásomon, akkor fél évig 10% kedvezményt adok a weblapon feltüntetett online kunzultáció díjából.

Hiánypótló a programozók körében

A Programozz Te is mesterfokon! munkafüzetek hiánypótlóak a piacon, hiszen hosszú tapasztalatgyűjtés (12 év) előzte meg a kötetek megírását, sőt a feladatok többsége az évek alatt már kiállta a próbát. Nagyon sok középiskolásnak segített az emelt szintű informatika érettségi programozós feladatának megoldásában és sok egyetemistának a félév végi vizsgák megírásában. Érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki érdeklődik a programozás iránt, de biztosan azok is sokat tanulhatnak belőlük, akik már ismernek egy strukturált vagy egy objektumorientált programnyelvet.

A bejegyzés kulcsszavai

  • programozás munkafüzetek
  • Programozz Te is mesterfokon!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

/images/bejegyzesek/programozas-kihivas-ratermetteknek.webp
Programozz Te is mesterfokon!

Programozás kihívás rátermetteknek

/images/bejegyzesek/programozz-te-is-mesterfokon-kuponok.png
Programozz Te is mesterfokon!

Programozz Te is mesterfokon! kuponok

/images/bejegyzesek/mit-talalsz-a-munkafuzeteimben.png
Programozz Te is mesterfokon!

Mit találsz a munkafüzeteimben?

×
Programozás munkafüzetek
Ajándékozz tudást!
Kérdésed van? » +36 34 746 458

Ha a gyermeked, párod, testvéred vagy barátod szereti a programozást, akkor szerezz örömöt neki ajándék kuponnal és bízd rá a döntést!

Kuponok megtekintése »