Tanuljunk együtt!

Grafikus Java programozás az alapoktól

Hogyan tanuld meg a Java grafikus programozást?

Ha megtanulod a Java programozás minden csínját-bínját, akkor egy olyan szakmát sajátítasz el, amivel mindig el fogsz tudni helyezkedni. Sőt nem csak alkalmazottként, hanem vállalkozóként is szép karriert építhetsz.

Hogyan tanuld meg a Java grafikus programozást?

Az első lépés azonban az, hogy nekiállj tanulni, vagy ha ez már megtörtént, akkor kitartóan folytasd a tanulmányaidat. A Java grafikus programozás nem könnyű, de ha nem adod fel a nehézségek miatt, akkor te is el tudod sajátítani. Kitartó és szorgalmas gyakorlással pedig profi szintre emelheted a tudásod.

Most röviden összefoglalom, hogy mi szükséges ahhoz, hogy eredményes tudj lenni a programozás tanulásban. Ha megfogadod a tanácsaimat és elég elkötelezett vagy, akkor szinte borítékolva van számodra is a siker.

Legyen egy jó tankönyved, munkafüzeted!

Ahhoz, hogy meg tudd tanulni a Java grafikus programozást, először is szükséged lesz egy jó tankönyvre, illetve munkafüzetre. Az elméleti könyvekből bőven tudsz válogatni, mert már sok jó anyag született a témában, amik átfogó tudást adnak. Néhány hasznos magyar nyelvű kiadvány:

 • Angster Erzsébet: Objektumorientált tervezés és programozás – JAVA I. kötet
  4kör Bt., 2001.
 • Angster Erzsébet: Objektumorientált tervezés és programozás – JAVA II. kötet
  4kör Bt., 2002
 • Bert Bates – Kathy Sierra: Agyhullám: Java
  Kiskapu Kiadó, 2011.
 • Rogers Cadenhead: Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt
  Kiskapu Kiadó, 2006.

Ha viszont egy jó munkafüzetet keresel, amivel minden feladattípust alaposan be tudsz gyakorolni, akkor bajban lehetsz. Én magam sem találtam olyat, amit bátran tudnék ajánlani a diákjaimnak. Éppen ezért készítettem el a sajátomat, ami a grafikus alkalmazások készítésével és a Java grafikus felület célzott ismertetésével és a szoftver adatainak adatbázisban történő tárolásával is foglalkozik.

Mire számíthatsz a Programozz Te is mesterfokon! Munkafüzet III. kötetében?

 • 7 fejezet
 • 130 kitűzött feladat
 • 70 elméleti ellenőrző kérdés
 • 50 feleletválasztós teszt
 • 7 keresztrejtvény

Ha az alapokkal (ciklusok, tömbök, osztályok, dinamikus adatszerkezetek, fájlkezelés, stb.) hadilábon állsz, akkor a munkafüzetem első és második részében található feladatok megoldásával stabil tudást szerezhetsz!

Válassz olyan tanárt, aki foglalkozik veled!

Előfordulhat, hogy az egyetemi vagy tanfolyami tanórákat kevésnek érzed ahhoz, hogy megértsd és alkalmazni is tudd a programozásról tanultakat. Ilyenkor bátran kérj extra órákat egy olyan tanártól, aki nyomon követi a haladásodat és személyre szabottan tud segíteni neked a tanulásban.

Nálam egy vagy akár több alkalommal is tudsz jelentkezni a programozás oktatásra, ha egy anyagrészt vagy egy feladattípust nem értesz. Akkor is tudok segíteni neked, ha a Java grafikus felület kezelésével kapcsolatosan merülnek fel kérdéseid. Mindent pontról pontra átbeszélünk és a tudásszintednek megfelelő feladatokat gyakoroljuk.

Válassz egy neked való képzést!

A Java grafikus felület működésének megértése, illetve az azzal kapcsolatos példák megoldása alaposan fel tudja adni a leckét. Ha az alkalmankénti oktatást kevésnek érzed, akkor jelentkezz az egyik online képzésemre, ahol az alapoktól kezdjük a tanulást! Java nyelvből alapozó és egyetemi felkészítő tanfolyamot is indítok. Ha pedig S.O.S. segítség kell, akkor egy intenzív gyorstalpaló képzés keretén belül tudok veled foglalkozni.

Ugye ezek után már nem kérdés, hogy a kitartásodon kívül mire van még szükséged ahhoz, hogy sikerre tudd vinni a Java grafikus programozás tanulást! Az elején biztosan lesznek nehézségeid, idővel viszont minden a helyére kerül majd, te pedig egyre ügyesebben oldod meg a feladatokat.

A bejegyzés kulcsszavai

 • Java grafikus programozás, Java grafikus felület
 • Tanuljunk együtt!