Tanuljunk együtt!

Egyetemi programozás vizsgafelkészítés

Hogyan készülj fel 3 hónap alatt az egyetemi vizsgára?

Ha komolyabban is érdekel a programozás szakma és tényleg úgy érzed, hogy ez lehet a hivatásod, akkor törekedj rá, hogy jól teljesíts az egyetemi vizsgáidon! Tudom, hogy ez nem mindig könnyű, de hidd el, később nagyon hálás leszel magadnak azért, hogy beletetted az idődet, energiádat a tanulásba és nem csak a kettesre hajtottál. Ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz, akkor kérd a tanári segítségemet! Az egyetemi programozás vizsga felkészítésen minden feladatot átbeszélünk, amit nem értesz vagy aminek a gyakorlása nehézséget okoz számodra.

Hogyan készülj fel 3 hónap alatt az egyetemi vizsgára?

Problémamegoldás a programozás legjobb része

Sajnos sok egyetemen az elmélet oktatására helyezik a nagyobb hangsúlyt, annak ellenére, hogy a programozás egy gyakorlati tárgy. Sokaknak épp az tetszik meg benne, hogy bizonyos problémákra kreatív, gyakorlatias megoldást kell találniuk. Amikor viszont bekerülnek az egyetemre, csalódottan tapasztalják, hogy szinte csak elméletet kell tanulniuk. A dolog érdekessége, hogy a vizsgákon viszont feladatmegoldáson keresztül is számot kell adniuk a tudásukról. Emiatt a szemeszterek teljesítése sokak számára nehézséget okoz és időközben többen is elgondolkodnak rajta, hogy biztos nekik való-e ez a szakma.

Félreértés ne essék, az elmélet nagyon fontos. Figyelj oda az órákon és keresd meg azokat a szakkönyveket, amik részletesen és átfogóan tartalmazzák a tananyagot. A programozás tanulás alkalmával viszont az elméleti tudnivalókat mindig ültesd át a gyakorlatba. Oldd meg a kapcsolódó példákat és addig gyakorold őket, amíg kellő rutint nem szerzel a feladatmegoldásban. Haladj lépésről lépésre, kezdj a könnyebb feladatokkal és csak akkor térj rá a nehezebbekre, ha már mindent értesz. Ha minden nap csak egyetlen programozás feladatot oldasz meg, már azzal is rengeteget teszel azért, hogy az egyetemi vizsgáidon jó jegyet szerezz, később pedig sikeres szakember legyen belőled.

Hasznos segédletek a vizsgára való felkészüléshez

A hatékony tanuláshoz nagyon fontos, hogy mindig tudd, mikor milyen feladatokat kell gyakorolnod. Ehhez készítettem neked két olyan elektronikus segédletet, amikben egy komplex kidolgozott mintafeladatot találsz. Hasznos tanácsokkal is ellátlak, hogy mely témakörökkel kezdj és melyekkel folytasd, hogy sikerélményed legyen, amire szükséged is lesz az egyetemi vizsgád teljesítéséhez. A segédletek közül aszerint tudsz választani, hogy C vagy Java nyelven tanulod a programozást:

Egyetemi programozás vizsga felkészítés gyakorlatorientáltan

Ha hasznosnak érzed a segédleteket, de tanári segítségre is szükséged van, hogy gyorsabban tudj haladni, akkor jelentkezz az egyetemi felkészítő tanfolyamra! Nem húzom az időt az elmélettel, azt szorgalommal egyedül is meg tudod tanulni. Már a legelső órától kezdve programozni fogunk, hogy jól begyakoroljuk azokat a feladatokat, amiket számonkérnek majd tőled. A segédlet feladataihoz hasonló példákat oldunk meg a Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzeteimből. Ha lelkiismeretesen gyakorolsz, akkor a 15 hetes intenzív tanfolyamot követően garantáltan jó jegyet szerzel majd az egyetemi vizsgádon.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Egyetemi programozás vizsgafelkészítés
  • Tanuljunk együtt!

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?