Programozás feladatok Kérdésed van? Írj nekem: info@programozz-mesterfokon.hu
Kosaram: 0 Ft Kosár
Programozz Te is mesterfokon!

Munkafüzeteim és a környezettudatosság

Környezetbarát könyvek

A környezettudatosság lényege, hogy igyekszünk úgy élni a mindennapokban, hogy óvjuk a bolygónkat vagy legalábbis nem terheljük feleslegesen. A Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzeteim kivitelezésekor én magam is szem előtt tartottam ezt. A nyomtatáskor, a szállításkor és a csomagoláskor egyaránt odafigyelek arra, hogy a lehető legtudatosabban válasszam meg, milyen módon végzem el vagy milyen szolgáltatóra bízom ezeket a feladatokat.

Környezetbarát könyvek

Újrapapírt használtam az ellenőrzésekhez

Egy könyv végleges verziójának megszületéséig rengeteget kell olvasni és ellenőrizni. Biztos olyan lesz-e a nyomtatási kép, valamint a szöveg tördelése, helyesírása, mint amilyennek lennie kell? Minden tartalmi elem a helyére kerül és azt a látványvilágot adja vissza, amit szeretnék, így garantálva a tökéletes olvasási élményt? Amióta a könyvírás gondolata megfordult a fejemben – nagyjából 12 éve – elkezdtem gyűjteni az újrapapírokat, mert már akkor is tudtam, hogy környezetbarát módon szeretném megoldani a nyomtatását. A verziók ellenőrzésekor, azaz amikor próbaképpen ki kellett nyomtatnom az oldalakat, csakis ezeket a papírokat használtam fel. Az évek alatt elég sok papír gyűlt fel, amik a munkafüzetekre el is fogytak, sőt még kevés is lett.

Eco nyomdában nyomtatom őket

A feladatgyűjteményeket a Gelbert Eco Print nyomdában állítják elő. Azért esett erre a cégre a választásom, mert környezetkímélő gépeket használnak, ugyanakkor arra törekednek, hogy a lehető legjobb minőségű nyomatokat készítsék. A cég számos elismerő oklevelet és kitüntetést kapott a környezetbarát üzletpolitikájuknak és az általuk alkalmazott nyomtatási technológiának köszönhetően. Ez nem más, mint a LED UV ofszet nyomtatás, aminek az a különlegessége, hogy az UV-festék száradási mechanizmusából kifolyólag nem csökken az ofszetpapír matt felülete és ergonómiai szempontból is szép lesz a végeredmény.

A szállítás FOXPOST-tal történik

Ha megrendeled a feladatgyűjteményeimet, akkor FOXPOST-tal juttatom el hozzád őket. A cégről azt kell tudni, hogy övék a legzöldebb csomagszállítási mód. Miért? Mert kevesebb üzemanyag fogy, ha oda kéred a csomagodat, ahova amúgy is szoktál járni mondjuk bevásárolni. A csomagautomaták biciklivel, gyalog vagy akár tömegközlekedési eszközzel is könnyen megközelíthető helyen vannak. A futároknak nem kell ide-oda furikázniuk, nincs olyan, hogy sikertelen kézbesítés és újrakiszállítás, amihez persze ismét kocsiba kellene ülniük. A FOXPOST-nak van a legmodernebb járműflottája az iparágban. EURO 5-ös motorokat használnak, hogy a lehető legkisebb mértékben szennyezzék a környezetet.

Csomagolás környezetbarát módon

Nemcsak a szállítási mód megválasztásakor törekedtem a környezettudatosságra, hanem a könyveim csomagolásakor is szem előtt tartom a bolygónk védelmét. A könyveket papíranyagba csomagolom, nem használok felesleges műanyagot, például zacskót vagy fóliát. Csupán egy buborékos borítékot, ami természetvédelem szempontjából nem a legjobb, de ezt is csak azért használom, hogy megvédjem a könyveket a sérülésektől és azok hibátlan állapotban jussanak el hozzád. A könyvek mellé ajándék tollat is teszek a csomagba, ami szintén környezetbarát anyagokból készül. A nyomógombos golyóstoll törzsét papírból, illetve 100%-ban biológiailag lebomló kukoricából állítják elő. A közeljövőben tervezem, hogy a buborékos borítékot egyedileg gyártott kartondobozra cserélem, csak még meg kell terveztetnem a kivitelezőkkel.

További környezetbarát megoldásaim

  • A rendelések számláit elektronikus úton (e-mailben) juttatom el hozzád, nem nyomtatom ki őket feleslegesen. Amennyiben mégis nyomtatásra kerül a sor, akkor csakis újrahasznosított papírra nyomtatok.
  • Ha nálam szeretnél tanulni, akkor kizárólag online megoldásokkal várlak, ezzel szintén ügyelve a környezetünk tisztaságára (nem kell utaznod az óra helyszínére) és az egészségünkre.
  • Az e-könyvek bevezetésével folyamatosan azon dolgozom, hogy a lehető legkevesebb papírt használjam. Szerencsére ma már nagyon sokan olvasnak és használnak e-könyveket.

A cikk kulcsszavai

  • Környezetbarát könyvek
  • Programozz Te is mesterfokon!

Kapcsolódó hírek

/images/bejegyzesek/kiknek-ajanlom-a-munkafuzeteimet.png
Programozz Te is mesterfokon!

Kiknek ajánlom a munkafüzeteimet?

/images/bejegyzesek/a-munkafuzeteimben-rejlo-kulonlegessegek.png
Programozz Te is mesterfokon!

A munkafüzeteimben rejlő különlegességek

/images/bejegyzesek/programozas-munkafuzetek-kezdoknek.png
Programozz Te is mesterfokon!

Miért az én munkafüzeteimet használd?

×

AKCIÓ: Most minden rendelésed mellé 1 darab AJÁNDÉK e-könyvet kérhetsz!

Tovább »
×
Még ne menj el!

Szeretnél értesülni az új termékekről, akciókról és a frissítésekről?

Iratkozz fel a Programozz Te is mesterfokon! hírlevelére!

Feliratkozásod egy termékkatalógussal és egy
2.000 Ft kedvezményt biztosító kuponkóddal jutalmazom!

» Feliratkozás «