Hasznos tanácsok

A megoldás csak karnyújtásnyira van

C programozás feladatok megoldással

Egy programnyelv se nem könnyű, se nem nehéz, amíg egy másik nyelvvel össze nem hasonlítjuk. Ha te mondjuk csak a PHP nyelvet ismered és utána kezdesz el C nyelven programozni, valószínűleg hamar érezni fogod a különbséget. C-ben ugyanis sokkal szigorúbb szabályok szerint történik a kódolás. Ha pedig teljesen kezdőként állsz neki a tanulásnak vagy egy másik nyelvről térsz át a C-re, akkor is akadhatnak nehézségeid. Ezeket úgy tudod áthidalni, hogy minden nap időt szánsz a gyakorlásra, azaz a kreatív feladatmegoldásra.

C programozás feladatok megoldással

Gyakorlás nélkül nem jutsz egyről a kettőre

A Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzetem I. kötetével többek között a C nyelv gyakorlására adok lehetőséget. Ha kitartóan csinálod a feladatokat, akkor az alapoktól egészen a haladó szintig el tudsz jutni, vagy ha már eleve haladó szinten vagy, akkor erősebb, magabiztosabb tudásra tehetsz szert.

  • Érdekel a C programozás?
  • Kíváncsi lennél a feladatok megoldásaira?
  • Csak egy bizonyos témakörrel akadtak gondjaid (például a mutatókkal vagy a láncolt listákkal)? 

Ez esetben van egy jó hírem: nem feltétlenül kell megvásárolnod a munkafüzet összes feladatának megoldását. A könyvben szereplő C programozás feladatok megoldásai külön-külön is elérhetők azok számára, akik kiváló programozók szeretnének lenni és ezért hajlandóak tenni is.

Emelt szintű informatika érettségire készülsz és C nyelven írod majd a programodat? Akkor is érdemes rendszeresen ellátogatnod a Feladatvásár menüpontba, hiszen feltöltöttem jó pár teljesen kidolgozott feladatsort, amiket mindenki számára érthető magyarázatokkal láttam el. Biztosan sokat tanulhatsz belőlük.

A sikerélmény nem jön csettintésre

A C programozás feladatok megoldással együtt hatékonyan segítik a tanulásod. Egy valamit viszont tudnod kell. Tanári pályafutásom alatt már több száz diák került ki a kezeim közül. Rengetegszer láttam rajtuk, hogy ha valamelyik feladat kifogott rajtuk és nem tudták elsőre helyesen megoldani, akkor azt kudarcként élték meg. Ez persze természetes. Mindannyian sikerélményekre vágyunk, hiszen örömöt okoz és visszaigazolást ad arra, hogy jó úton vagyunk, hogy valamit jól csinálunk. Ugyanakkor tudnod kell, hogy a sikerélmények nem jönnek egyik napról a másikra. A hibázás a tanulás fontos része, amit nem lehet és nem is szabad kikerülni. Nemhiába mondják, hogy aki soha nem hibázik, az valószínűleg nem is csinál semmit. Szóval ne félj, ha hibázol, mert ha tanulsz belőlük, egy napon majd jó programozó leszel!

A munkafüzeteim C programozás feladatainak megoldásai a Feladatvásár menüpontban vásárolhatók meg. Ha igényt tartasz rá, akkor opcionálisan egy 30 perces online konzultációt is kérhetsz a megoldások mellé. Ez esetben lépésről lépésre elmagyarázom neked az adott feladatot, hogy az minden részletében világos legyen.

A bejegyzés kulcsszavai

  • C programozás feladatok megoldással
  • Hasznos tanácsok

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

×
Programozás munkafüzetek
Ajándékozz tudást!
Kérdésed van? » +36 34 746 458

Ha a gyermeked, párod, testvéred vagy barátod szereti a programozást, akkor szerezz örömöt neki ajándék kuponnal és bízd rá a döntést!

Kuponok megtekintése »